Przekąska z pora – fingerfood

Idealna do mięs, jako dodatek do potraw grillowych lub na imprezę. Fingerfoodowa zakaska z pora jabłka i jogurtu naturalnego bez laktozy, którą robi się bardzo szybko i łatwo. #Fingerfood

Składniki na 6 porcji:

  • połowa pora
  • 1 jabłko duże
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego bez laktozy (dla chetnych może być grecki, śmietana, wg. uznania)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Por, jabłko posiekaj na drobne kawałeczki – ja użyłam siekacza
  2. dodaj jogurt naturalny i przyprawy (sól, pieprz)
  3. Wszystko razem dokładnie wymieszaj
  4. uformuj kuleczki i przełóż je do papierowych łyżeczek na fingerfoody
  5. Możesz dodać ćwiartkę pomidora i bazylię do efektu wizualnego i smakowego 🙂
  6. Wszystko można jeść bezpośrednio lub za pomocą łyżeczek.

Prezentowany pojemniki do serwowania fingerfood
są dostępne w firmie: