Wegański Jaglany Sernik bez jajek, bez cukru, bez pieczenia HIT

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 5-8 solidnych łyżek syropu z agawy
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • 2 szklanki dowolnych orzechów
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 szklanki świeżych jagód
  • 1 galaretkę w podobnym kolorze ( zamiast galaretki w wersji wegańskiej można do owoców dodać AGAR)

Orzechy miksujemy na delikatny pył razem z olejem kokosowym. Wszystko ugniatamy w formie ( 20cm) jako spód.

Kolejno ugotowaną i przestudzoną kaszę jaglaną blendujemy razem z wiórkami kokosowymi i syropem z agawy na jednolitą aksamitną masę.

Taką masę kładziemy na spód z orzechów.

Kolejno jagody gotujemy przez 5 minut aż wyleci z nich sok (dolewamy 0,5 szklanki wody) mieszamy wszystko i dosypujemy galaretkę. Wszystko dokładnie mieszamy, aby galaretka się rozpuściła i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia ( na jakieś 30 minut)

Po 30 minutach galaretkę wlewamy na masę z kaszy jaglanej w formie i wstawiamy do lodówki na conajmniej 7 godzin. Najlepiej na noc. Najlepiej smakuje z truskawkami 🙂

 

wegański sernik z kaszy jaglanej szybki przepis kuchnia-smaku 1 wegański sernik z kaszy jaglanej szybki przepis kuchnia-smaku 3  wegański sernik z kaszy jaglanej szybki przepis kuchnia-smaku 7 wegański sernik z kaszy jaglanej szybki przepis kuchnia-smaku 8 wegański sernik z kaszy jaglanej szybki przepis kuchnia-smaku

Do Druku

23 jaglany sernik

Jeżeli spodobał Ci się mój przepis dodaj mnie do ulubionych <3. Będzie mi również miło jak podzielisz się swoją opinią, doświadczeniem w komentarzu :*

instagram-logo_original

  • Karolina Rudnicka-Kopała

    Ależ tu sie pyszności wyprawiają! <3

  • SmakolykiDominiki.pl

    super filmik! dziekuję 🙂 będę korzystać :*