Warzywne – Cukiniowe Leczo – Przepis dla robota KOHERSEN MYCOOK

Leczo to bardzo proste danie nie tylko dlatego, że łatwo je zrobić, ale również dlatego, że nie marnuje się w domu jedzenie. Statystyki mówią, że Polacy wyrzucają ogromną ilość jedzenia, ponieważ więcej kupują niż są w stanie zjeść.
Dziś przygotowując leczo pomyślałam, że wykorzystam wszystkie warzywa jakie mam w lodówce, a które należałoby wykorzystać.

Zawsze uciekałam od tego typu dań, bo ciągle musiałam stać przy patelni, garnku i wszystkiego pilnować, zamiast robić coś innego.
Robot Kohersen nie tylko pokazał mi, że to najłatwiejsza rzecz jaką znałam do tej pory, ale dzięki niemu w chwili, kiedy robi się leczo ja mogę napisać ten przepis 😉

  • składniki:
  • 1 duża cukinia
  • 1 duża cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 3 duże pieczarki
  • Garść pokrojonego szczypiorku – tak na 2-3 cm – 2 ząbki czosnku pokrojone na połowę
  • pół szklanki wody
  •  natka pietruszki pokrojona
  • koperek pokrojony
  • sól, pieprz, papryka ostra
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  1. Wszystko razem kroimy na małe kawałki albo korzystamy z rozdrabniacza w robocie wkładając do głównego naczynia cebulę, paprykę, czosnek -> 15s -> prędkość 4
  2. Ja wszystko pokroiłam (zajęło mi to dosłownie chwilę) i wrzuciłam do naczynia głównego ustawiając -> 20 minut -> 100C -> prędkość 3
  3. Po kilku minutach dodaje dopiero przyprawy i 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  4. Po 20 minutach danie jest gotowe. Pyszne, pełne warzywek. Idealnie smakuje z własnejroboty pieczywem.

kohersen przepis na leczo z cukinii kohersen przepis na leczo z cukinii  kohersen przepis na leczo z cukinii kohersen przepis na leczo z cukinii