Tarta z jabłkami i wiśniami – szybki przepis w godzinę

Składniki:
– 300g mąki pszennej
– 100g cukru pudru + 20g do posypania jabłek
– 2 żółtka
– kostka masła
– cynamon
– wiśnie bez pestek
– jabłka 5 szt
szczypta soli

Przygotowanie
1. Jabłuszka pokrój w małe kawałki i posyp cukrem pudrem i cynamonem. Odstaw
2. Mąkę, masło, cukier puder i żółtka oraz szczyptę soli zmieszaj na jednolitą masę (kruche ciasto) i wyłóż spód od blachy
3. Spód włóż do piekarnika – 160C – 20 minut (bez termoobiegu)
4. Po 20 minutach wyjmij, wyłóż na niego jabłuszka i połóż pogniecione wiśnie bez pestek. Wszystko posyp kruszonką
5. Wstaw do piekarnika na 30-35 minut – 180C

Dla Robota kohersen:

Do naczynie głównego wrzuć mąkę, masło, cukier puder, szczyptę soli, żółtka -> 3 minuty-> wyrabianie ciasta

Smacznego 🙂