PAVLOVA – Przepis dla robota KOHERSEN MYCOOK

Pavlova to bardzo prosty w zrobieniu tort, który wygląda fntastycznie.

Dzieci go uwielbiają bo jest słodki a dorośli kochają go za wygląd i smak, który może być w dowolny sposób zmieniany.
W przypadku piętrowej PAVLOVY można dodać np. krem kawowy lub z dodatkiem alkoholu.

Dziś przygotowałam bardzo prosty przepis z wykorzystaniem robota Kohersen.

Składniki:

  • 6 białek
  • szczypta soli
  • szklanka cukru
  • śmietanka 36%
  • owoce
  1. Białka wrzucamy do naczynie głównego i szczyptę soli -> Motylek -> 5 minut-> prędkość 4
  2. Kolejno małymi porcjami dodajemy cukier
  3. Przygotować blachę do ciasta wyłożoną papierem do pieczenia
  4. Odrysować krąg od talerza na papierze do pieczenia
  5. Wylać gęste białko na papier – w namalowany okrąg
  6. Piec bezę przez 1 godzinę w temperaturze 160C
  7. Po godzinie nie otwierając piekarnika zmniejszyć temperaturę do 120C i dalej tym razem już suszyć bezę przez kolejną godzinę.
    Bezę zostawiamy w piekarniku do całkowitego wystygnięcia

Przygotowanie śmietany:
1. Śmietanę wlewamy do naczynie głównego -> motylek-> 2 minuty -> prędkość 4
2. W trakcie ubijania możemy dodać niewielką ilość cukru

Przygotowanie tortu
1. Na przygotowaną bezę nakładamy śmietanę i posypujemy owocami wedle uznania

 

pavlova przepis kohersen     pavlova przepis kohersen