Pasztet warzywny – przepis dla robota Kohersen Mycook

Idealny zamiennik tradycyjnego pasztetu. Pasztet warzywny, który smakuje jak oryginał ale jest zdrowszy.

składniki:

– pół kalafiora
– 1 bakłażan
2 marchwie
– 1 cebula
– pietruszka natka
połowa cukinii
2 jajka
2 szklanki bułki tartej
przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa

1 Wszystkie warzywa pociąć w kawałki i wrzucić do naczynia głównego i gotować -> 11 minut-> 100C-> prędkość 2
2 Po ugotowaniu wciskamy 3 razy po kilka sekund opcję TURBO
3 Poszatkowana mieszankę przełożyć do miski dobrze wymieszać, dodać bułkę tartą, jajka i przyprawy. Wymieszać i przełożyć do formy do pieczenia. Piec 120 minut -> 160 C

IMG_0891 IMG_0888