Mini serniczki z truskawkami – fingerfood

Fingerfoody to idealne rozwiązanie na prywatki, przyjęcia czy tez w sytuacji kiedy nie mamy pomysłu na duże dania, albo kiedy nie chcemy aby po imprezie zostały nam resztki jedzenia. #Fingerfood

Pierwszy z przepisów z cyklu finger food – mini serniczki z truskawkami

Składniki:

  • śmietanka 30 % – 400 ml
  • 2 galaretki truskawkowe
  • truskawki – 500 g

Sposób przygotowania

  1. Śmietankę miksujemy do uzyskania gęstej konsystencji
  2. 200g truskawek podgrzewamy w rondelku, kolejno blendujemy je do jednolitej konsystencji i wsypujemy galaretkę. Wszystko dokładnie mieszamy, aby powstała jedna masa.
  3. Czekamy chwilę, aby wywar z truskawek i galaretki ostygł i wlewamy go do śmietanki. Wszystko dokładnie miksując na jednolitą masę
  4. Przelewamy do pojemniczków fingerfood – (do połowy pojemniczka)  i wkładamy do lodówki na 50 minut
  5. Kolejno jedną galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody (150ml)
  6. Wyjmujemy z lodówki pojemniczki z masą i zalewamy lekko przestudzoną galaretką – kolejno wkładamy do galaretki truskawkę.
  7. Smacznego  🙂

Prezentowany pojemniki do serwowania fingerfood
są dostępne w firmie: