Kremówka z sosem malinowym – bezglutenowy przepis !

Dziś przepis na pyszną kremówkę z sosem malinowym i puszysta chmurką na górze.
Cały przepis na ciasto francuskie bezglutenowe oraz krem kremówkowy znajdziecie w przepisie na tradycyjną bezglutenową kremówkę.

Dodatkowo potrzebujecie mały słoiczek konfitury malinowej – zblendowanej

5 białek do bezowej chmurki na górę.

Realizacja.

Na francuski spód kładziemy warstwę konfitury malinowej i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Kolejno na konfiturę nakładamy masę budyniową i znowu wkładamy do lodówki na około godzinę.

W między czasie białka wraz z cukrem pudrem ubijamy na sztywną pianę. Rozkładamy ją równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lekko posmarowanej tłuszczem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy tak jak bezę przez około 15 minut do czasu jak będziemy widzieć, że już jest ok. Delikatną chmurkę bezową nakładamy na krem budyniowy i wstawiamy na 20 minut do lodówki.

Można podawać… pyyycha 🙂 Mus malinowy dodaje lekkiej kwaskowości..pychota.

kremówka bezglutenowa z sosem malinowym 4 kremówka bezglutenowa z sosem malinowym 3 kremówka bezglutenowa z sosem malinowym 1 kremówka bezglutenowa z sosem malinowym