Jak ugotować rosół? Przepis na pyszny domowy rosół bez kostek i ulepszaczy

Przepis na wyśmienity rosół mojego narzeczonego. Nie wiem jak on to robi, ale gotuje go raz na jakiś czas ale jak ugotuje to jest tak pyszny że szok.

Składniki:

  • 6 żołądków kurzych
  • 4 serduszka kurze
  • pierś pojedyncza z kurczaka
  • 2 udka z kurczaka
  • połowa dużego pora
  • 4 marchewki
  • 1/4 selera
  • pietruszka korzeń 1 szt
  • natka pietruszki
  • pieprz, sół, papryka słodka
  • ziele angielskie 3 kulki
  • liść laurowy – 2 szt.
  • 1 ząbek czosnku
  1. Mięso wrzucamy zalewamy ok. 4 litrami wody i zaczynamy gotować przez 30 minut,
  2. do tego wrzucamy 5 całych liści Pora ( nie kroimy go), ćwiartkę obranego selera, 4 marchwie obrane i pokrojone na plastry, obrany korzeń pietruszki (cały), + garść podartej natki pietruszki i czosnek. Wszystko gotujemy na średnim ogniu przez około godzinę dwadzieścia minut.
  3. Kolejno doprawiamy wszystko 1 łyżeczka płaska pieprzu, pół łyżeczki papryki słodkiej i soli w/g uznania.
  4. Tak wszystko na małym ogniu gotujemy jeszcze przez około 30 minut. Po tym czasie zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy. Po 10 minutach można podawać z makaronikiem 🙂

Smacznego