Jagodzianki – Przepis dla robota Kohersen Mycook

  • 200 ml letniego mleka,
  • suche drożdże opakowanie 7g,
  • 50 gram cukru pudru,
  • 80g roztopionego masła,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 400 gram mąki pszennej,
  • duża szczypta soli.
  • duża garść jagód lub borówek
  1. Wszystkie składniki z oprócz jagód razem wrzucamy do robota Kohersen 3 minuty-> wybieramy program ugniatanie ciasta.
  2. Po wyrobieniu ciasta wstawiamy do piekarnika na 20 minut do wyrośnięcia ciasta
  3. Jagodzianki miziamy mieszaniną białka, mleka i cukru pudru
  4. Kolejno po 20 minutach podnosimy temperaturę do 180C i pieczemy 20-25 minut minut

Najlepiej smakują z mlekiem

Smacznego 🙂

 

jagodzianki przepis kohersen mycook 55jagodzianki przepis kohersen mycook 1 jagodzianki przepis kohersen mycook 3