
Przepis na pyszne jaglane serniczki krok po kroku. Bez dodatku cukru
Składniki:
- szklanka kaszy jaglanej
- 1 galaretka malinowa
- 0,4 dag malin
- pół szklanki płatków orkiszowych
- 3 łyżki kakao
- 1/4 małego syropu z agawy
- ubita śmietana do dekoracji
- Maliny gotujemy przez 5 minut kolejno do wrzątku dodajemy galaretkę i mieszamy, aż nam się rozpuści.
- Przelewamy na spód małych słoiczków – ja wykorzystałam słoiczki WECK
- odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia
- Po stężeniu wsypujemy płatki orkiszowe – małą warstwę
- na to przygotowujemy masę czekoladową: kaszę jaglaną blendujemy z kakao i syropem z agawy
- Na płatki orkiszowe kładziemy masę czekoladową jaglaną
- Na masę jaglaną kładziemy 4 maliny i dekorujemy śmietaną i malinami.
Jako słoiczki wykorzystałam marki WECK
Jeżeli spodobał Ci się mój przepis dodaj mnie do ulubionych <3. Będzie mi również miło jak podzielisz się swoją opinią, doświadczeniem w komentarzu :*
