Malinowe gofry z czekoladą i bitą śmietaną – przepis na frozen gofry | Breville

Składniki:

  • 300g mąki pszennej (lub innej w/g uznania)
  • opakowanie cukru waniliowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki 200ml mleka bez laktozy
  • garść malin
  • 0,5 szklanki 200 ml wody mocno gazowanej

dodatkowo:

  • rozpuszczona czekolada
  • owoce
  • bita śmietana

sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki do ciasta wrzucić do robota i włączyć TURBO 4 razy, aż do wymieszania jednolitej malinowej masy
  2. Na rozgrzaną gofrownicę wlać ciasto i zaczekać aż gofry urosną i będą chrupiące
  3. Po upieczeniu gofrów dodajemy dodatki 🙂 i polewamy czekoladą

Gofry przygotowane w gofrownicy BREVILLE -> opinia o gofrownicy TU