Gofry na śniadanie z jajkiem i ziołami | Breville

Gofry kojarzone z słodkościami mogą mieć zupełnie inne wykorzystanie. Przepis na pyszne słone gofry idealne do jajek i na śniadanie.

składniki:

gofry:

  • 200 gram mąki owsianej lub pszennej
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1 duży banan
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 300 ml mleka bez laktozy
  • mała płaska łyżeczka soli

Składniki dodatkowe

  • awokado
  • rukola
  • jajka (sztuk w zależności od tego ile gofrów)
  1. Wszystko razem mieszamy

KOHERSEN: Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia głównego i ustawiamy prędkość 4 -> czas 3 razy po   sekund

2. Gofrownicę delikatnie smarujemy olejem.

3. Polewamy ciasto na formę w gofrownicy i pieczemy 7 minut -> czas może ulec zmianie w zależności od gofrownicy.

Ja  korzystam z Breville -> http://kuchnia-smaku.pl/recenzja-gofrownicy-breville-czy-warto/

Kolejno kroimy awokado w cienkie plastry i na to sadzone jajko. Mozemy dodać bazylię, rukolę lub inną ulubioną zieleninkę 🙂

Smacznego