Fit Gofry gryczane z warzywami i jajkiem – z dedykacją dla Seleny

Spinach cheese waffles with fried egg on gray wooden background. Selective focus.
  • 250g mąki gryczanej
  • 1 jajko
  • szklanka mleka bez laktozy
  • szczypta soli i pieprzu
  • pokrojona w  małą kosteczkę papryka czerwona i zielona
  • szpinak
  • jajko – do „posadzenia”

Sposób przygotowania

  1. Mąki razem mieszamy, dodajemy sól, pieprz, pokrojoną paprykę, mleko i jajko. Wszystko dokładnie razem mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji
  2. wylewamy na gofrownicę -> ja używałam BREVILLE
  3. podajemy gotowe gofry z sadzonym jajkiem

Dla osób, które posiadają robot KOHERSEN

Mąki razem mieszamy, dodajemy sól, pieprz, pokrojoną paprykę, mleko i jajko. Wszystko dokładnie razem wrzucamy do naczynia głównego i naciskamy kilka razu turbo w celu wymieszania.