Dyniowo-czekoladowe muffiny – przepis dla robota Kohersen

Składniki:

  • 1 szklanka puree z dyni
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 3/4 kostki masła roztopionego
  • 2  jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki duże kakao
  • szczypta soli

    Wszystkie składniki wrzucamy do robota

  • 3 minuty -> wyrabianie ciasta

Wszystko przekładamy do formy na muffinki i wstawiamy do piekarnika na 160C -> 35-40 minut

Przed włożeniem do piekarnika możemy kilka kawałków czekolady włożyć na wierzch

Smacznego 🙂

Zrzut ekranu 2017-10-03 o 14.54.50