Domowe lody z batonem Lion – 3 składniki – KOHERSEN

Składniki:

  • 1 śmietanka 30%
  • pół puszki mleka zagęszczonego słodzonego
  • 3 batony lion
  1. Batony szatkujemy -> wrzucamy je do robota i naciskamy turbo 3 razy
  2. śmietankę ubijamy ale nie na sztywno, tak aby zrobiła się gęsta -> czas 2 minuty, prędkość 2
  3. przelewamy śmietankę do miski i dodajemy mleko zagęszczone -> delikatnie mieszamy
  4. kolejno wsypujemy do masy posiekanego batona i znowu delikatnie mieszamy
  5. przelewamy całą masę do silikonowej foremki i posypujemy brownie na wierzch, albo orzechy według uzania
  6. wstawiamy do lodówki na minimum 7 godzin – najlepiej na noc.
  7. Przed podaniem wyjmujemy je na około 5 minut.

Smacznego 🙂