Czekoladowe babeczki z kajmakiem -pychota

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
3 duże łyżki kakao
0,5 szklanki cukru pudru
kilka kropli aromatu rumowego
0,5 szklanki oleju
1 jajko
łyzeczkę proszku do pieczenia
mleko w puszce słodzone
Posypka czekoladowa

Makę, kakao, proszek do pieczenia i cukier puder razem mieszamy

Olej, 1 jajko i kilka kropel aromatu rumowego trzepiemy aż zrobi nam się jednolita puszysta konsystencja. Wlewamy to do mąki. Wszystko razem mieszamy i wlewamy do formy na muffinki.

Wstawiamy do piekarnika na 40-45 minut na 180C

W międzyczasie wstawiamy mleko z puszki do gorącej wody 2 cm od góry – zalewamy wodą i gotujemy przez około godzinę.

Kiedy wystygną polewamy z rękawa masę karmelową i posypujemy posypka czekoladową.

Smacznego 🙂
IMG_6736

IMG_6739

IMG_6740

IMG_6743

IMG_6742

IMG_6744

IMG_6745