Ciasto z rodzynkami i cynamonem

Składniki:

250 g mąki
2 łyżeczki Proszku do pieczenia 15 g
250 g masła lub margaryny
250 g cukru
4 szt. jajek
1 szczypta soli
100 g rodzynek
2 łyżeczki  cynamonu
  1. Rodzynki moczymy w letniej wodzie, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, masło, jajka, sól, rodzynki i cynamon wrzucić do naczynia głównego. Kiedy rodzynki się namoczą (10min) obtaczamy je w mące, aby nie opadły podczas pieczenia i dokładamy do reszty składników. Ustawiamy czas 4 minuty -> wyrabianie ciasta.
  2. Kiedy nasze ciasto się wyrobi przekładamy je do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (ja użyłam małej keksówki) i wstawiamy do piekarnika
  3. Temperatura 170C / czas: 60 minut -> czasami może wcześniej się upiec więc po 50 minutach warto sprawdzić patyczkiem.

Smacznego 🙂